فروشگاه اینترنتی خرید لباس و پوشاک دیجی‌استایل

gallery
اصول نگهداری از کفش چرمی

اصول نگهداری از کفش چرمی برای مدت طولانی و تمام آنچه که نمی‌دانید!

همیشه این را شنیده‌ایم که کفش‌ چرمی نسبت به دیگر انواع چرم وجهه و جذابیت بیشتری داشته و در عین حال به دلیل داشتن کیفیت بالاتر، طول عمر بیشتری هم دارد؛ اما در عمل بیشتر ما بعد از خرید یک جفت کفش چرمی از چنین کاری پشیمان می‌شویم، چراکه به نظر می‌رسد این نوع کفش زود ظاهر اولیه‌ی خود را از دست می‌دهد و آن‌قدر هم که می‌گویند عمر نمی‌کند! اگر شما هم چنین تجربه‎‌ای دارید، باید بگوییم که با اصول نگهداری از کفش چرمی آن‌طور که باید و شاید آشنا نیستید؛ اصولی که بهتر است پیش از خرید کفش چرمی حتما بدانید تا هم ظاهر آن را مثل روز اول شیک و جذاب نگه دارید و هم طول عمر آن را افزایش بدهید. برای دانستن همه‌ی این‌ها، در ادامه‌ی این مطلب با مجله‌ی دیجی‌استایل همراه باشید.

چطور طول عمر کفش چرمی را افزایش بدهیم؟

کفش‌های چرمی از نمای نزدیک
کفش‌های چرمی نسبت به دیگر انواع کفش قیمت بالاتری دارند و این طبیعی است که شما بخواهید آن‌ها را برای مدت‌زمان بیشتری مورد استفاده قرار بدهید. به‌طور معمول و بدون نگهداری صحیح، یک جفت کفش چرمی به‌ندرت یک سال عمر می‌کند. علت این اتفاق این است که افراد با روش‌های صحیح نگهداری از کفش چرمی آشنا نیستند. استفاده از مواد مناسب برای تمیز کردن کفش‌ها، ابزار مخصوص برای این‌کار، محل نگهداری استاندارد و برخی ترفندهای خاص کمک می‌کنند تا بتوانید چند سال از کفش خود استفاده کنید. علاوه بر این، برای آشنایی با شیوه‌های نگهداری از کیف‌های چرمی نیز می‌توانید مقاله‌ی دیگر دیجی استایل را بخوانید.

روش صحیح تمیز کردن کفش چرمی

تمیز کردن کفش چرمی
برای تمیز کردن کفش چرمی، ابتدا با یک پارچه‌ی نرم یا یک برس گرد و خاک روی کفش را پاک کنید؛ اگر باز هم لکه‌ای باقی ماند آن را با یک تکه پارچه‌ی نرم برطرف کنید. این را به‌خاطر داشته باشید که در زمان خرید کفش چرمی به یک سری ابزار و وسایل برای تمیز کردن و نگهداری آن نیز نیاز خواهید داشت؛ بنابراین حتما آن‌ها را هم تهیه کنید. سپس واکس بزنید و از نرم‌کننده‌ی چرم استفاده کنید؛ به این صورت که با برس آن را روی کفش بکشید تا پخش و جذب چرم بشود. سپس اجازه بدهید تا کفش‌ها طی شب استراحت کنند و بعد دوباره به آن‌ها واکس بزنید. درصورت تمایل می‌توانید از براق‌کننده‌ها هم استفاده کنید.

برای نگهداری از محصولات چرمی مجهز باشید

کیف مخصوص وسایل نگهداری از محصولات چرمی
اگر از علاقمندان محصولات چرمی هستید، حتما یک کیف مخصوص هم دارید. در این نوع کیف‌ها هرچیزی که برای مراقبت از کفش یا وسایل چرمی نیاز دارید، وجود دارد. وسایلی از قبیل فرچه‌ی واکس، فرچه‌ی پولیش، نرم‌کننده‌ی چرم، براق‌کننده و غیره که گذاشتن آن‌ها در یک کیف مخصوص هم جالب و جذاب است و هم اینکه‌ از بهم‌ریختگی و گم شدن وسایلتان جلوگیری می‌کند. شاید فکر کنید نباید اهمیتی داشته باشد که از چه نوع فرچه‌ای برای واکس یا پولیش استفاده می‌کنید، اما این‌طور نیست؛ آن‌ها در اندازه و بافت تفاوت دارند و همین باعث می‌شود تا فرچه‌ی واکس آن را به‌خوبی روی سطح چرم پخش کند، درحالی‌که فرچه‌ی پولیش به آن حالتی یکدست و براق می‌بخشد.

نبایدهای نگهداری از کفش چرمی

نگهداری از کفش چرمی
همان‌طور که برای نگهداری از کفش چرمی نکاتی هست که باید رعایت کنید، نبایدهایی هم وجود دارد که عدم توجه به آن‌ها عمر کفش شما را کم می‌کنند. یکی از نکته‎‌های مهم که احتمالا نمی‌دانید، این است که چرم نیاز به اکسیژن دارد؛ بنابراین نگه‌داشتن آن در کیسه‌های پلاستیکی از عمر کفش یا محصولات چرمی کم می‌کند.

این را هم به یاد داشته باشید که کفش‌های چرمی برای استفاده مکرر و روزانه مناسب نیستند. اگر آن‌ها را دائم بپوشید، ظاهر خود را از دست می‌دهند و متاسفانه هیچ‌چیز آن‌ها را به شکل اول در نمی‌آورد. بنابراین، اگر به دنبال خرید یک جفت کفش روزمره زنانه یا مردانه هستید، بهتر است نوع دیگری از کفش را انتخاب کنید یا این‌که چند جفت کفش استفاده کنید تا طول عمر آن‌ها را افزایش بدهید.

برای اینکه برخی کفش‌ها جا باز کنند و راحت‌تر باشند، می‌توان از سشوار استفاده کرد اما این موضوع در مورد کفش‌های چرمی صادق نیست و به‌طور کلی نباید آن‌ها در نزدیکی منابع گرمایی یا نور مستقیم خورشید قرار بدهید؛ چراکه با این‌ کار ممکن است رنگ چرم تغییر کند و شکل اولیه‌ی خود را از دست بدهد.

چرا کفش چرم بپوشیم؟

کفش چرمی راحتی
برای بسیاری از افراد کفش های چرمی طول عمر زیادی ندارند اما اگر جنس چرم و نوع دوخت آن مناسب باشد، درصورتی که از آن درست نگهداری کنید، می‌توانید تا چند سال کفش‌هایتان را نو و سالم همچنان در کمد داشته باشید. اما کیفیت و زیبایی تنها دلایلی نیستند که ما را ترغیب می‌کنند تا هزینه‌ی بیشتری برای خرید این نوع کفش بپردازیم.

از ویژگی های کفش چرم این است که آن‌ها به پا اجازه‌ی تنفس می‌دهند و به همین دلیل از بروز بوی نامطبوع جلوگیری می‌کنند. این کفش‌ها شکل ظاهری بهتری دارند و به روی پا کاملا متناسب به نظر می‌رسند همچنین راحت و سبک هستند و از نفوذ آب به داخل کفش جلوگیری به عمل می‌آورند. ضمن اینکه چرم اصل در طبیعت تجزیه‌ می‌شود و از این نظر برای زمینی که در آن زندگی می‌کنیم گزینه‌ی بهتری است. هرچند که دوستداران حیوانات استفاده از چرم طبیعی را کاری نادرست می‌دانند.

چطور چرم طبیعی را تشخیص بدهیم؟

انواع کفش چرمی مردانه
یکی از راه‌های ساده این است که از برندهای معتبر استفاده کنید. با این انتخاب کار شما تا حد زیادی راحت می‌شود اما اگر همچنان قصد دارید تا بتوانید خودتان چرم اصل را تشخیص بدهید، چند نکته‌ی ساده وجود دارد که کافی است تا به آن‌ها دقت داشته باشید. یکی از روش‌های تشخیص چرم طبیعی نیز این است که ابتدا انواع آن را بشناسید. به‌طور کلی سه نوع چرم وجود دارد که به آن‌ها اصطلاحا چرم‌های سبک، نیمه‌سنگین و سنگین می‌گویند و برای تهیه‌ی کفش، عمدتا از چرم‌های نوع سنگین استفاده می‌‍شود. برای تشخیص چرم طبیعی، چند روش ساده وجود دارد:

بوی چرم را حس کنید!

کفش چرمی زنانه
یکی از روش‌های عجیب این است که کفش یا به‌طور کلی محصول چرمی را بو بکشید! شاید خنده‌دار به‌نظر برسد اما بوی چرم یکی از نشانه‌های مهم در تشخیص اصل بودن آن است؛ چرم مصنوعی یا انواع دیگر هرگز بویی مشابه چرم اصل ندارند و اگر با بوی آن آشنا باشید، کار ساده‌ای در تشخیص کفش چرم اصل خواهید داشت.

به بافت چرم توجه کنید

بافت کفش چرم
بافت چرم طبیعی بسته به نوع و کیفیتی که دارد ممکن است درشت یا ریز باشد. همچنین بافت چرم طبیعی کمی خشن‌تر است و اگر با یک جفت کفش کاملا صاف روبه‌رو هستید، احتمال دارد جنس آن از چرم مصنوعی باشد. علاوه بر این، نوع بافت هم اهمیت دارد و اگر چرمی که مشاهده می‌کنید کاملا یکدست به نظر می‌رسد، به احتمال زیاد طبیعی نیست؛ چراکه چرم واقعی الگوی نامنظم و ناهماهنگی دارد. در مقابل، چرم مصنوعی الگویی ثابت دارد که در تمام قسمت‌ها تکرار شده است.

روی چرم فشار وارد کنید

محصولات چرمی متنوع
یکی از روش‌های تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی این است که با انگشت روی چرم کمی فشار بیاورید. جای انگشت شما روی چرم طبیعی مدتی باقی می‌ماند، درصورتی که چرم مصنوعی به‌سرعت به شکل اولیه‌ی خود باز می‌گردد. برای آشنایی کامل با روش‌های تشخیص چرم طبیعی به مقاله‌ی دیگر دیجی استایل مراجعه کنید.

نکات کلیدی درخصوص نگهداری از کفش و محصولات چرمی

کفش چرمی تخت زنانه

  • هیچ‌وقت کفش چرمی را برای مدت طولانی روی زمین سیمانی نگذارید. دلیل این امر این است که اگر حتی سیمان با فرش یا موکت پوشیده شده باشد، باز هم مقداری از رطوبت چرم را به خود می‌کشد و باعث خشکی آن می‌شود.
  • هرگز چرم را تا یا خم نکنید، چون خطوطی که روی آن ایجاد می‌شود معمولا قابل رفع نیست.
  • اگر کفش یا پوشاک چرمی رنگ‌شده‌ای دارید، بهتر است آن را در یک کاور جداگانه نگهداری کنید؛ چراکه ممکن است در طولانی‌مدت کمی از رنگ چرم به اطراف سرایت کند.
  • مطمئن شوید که کفش یا محصول چرمی که تهیه کرده‌اید در تماس با فلزات، به‌خصوص فلزات آهنی نباشد. آن‌ها باعث ایجاد لکه روی چرم می‌شوند و با وجود اینکه موقتی هستند اما در نهایت به بافت چرم آسیب وارد می‌کنند.

تاریخچه‌ی استفاده از محصولات و کفش‌های چرمی

کفش چرمی مردانه
قدمت استفاده از چرم به عنوان لباس و پوشش به حدود پنج هزار سال پیش برمی گردد؛ زمانی که انسان می‌خواست از خود در برابر عوامل طبیعی محافظت کند. او حیوانات را شکار می‌کرد تا غذای خود را تهیه کند، سپس از پوست آن‌ها لباس می‌دوخت، پاپوش درست می‌کرد و چادرهایی می‌ساخت تا در آن‌ها پناه بگیرد. با انقلاب صنعتی این روند در قرن هجده و نوزده میلادی به اوج خود رسید و امروزه، با وجود این‌که همه‌چیز تغییر کرده‌ اما انسان همچنان به‌نوعی دیگر به همان کار مشغول است؛ با این تفاوت که او خود حیوانات را پرورش می دهد تا چرم، گوشت، لبنیات و پشم تولیدی آن‌ها را مورد استفاده قرار دهد. حتی با وجود این که سازمان‌های حمایت از حقوق حیوانات تلاش‌های زیادی در این زمینه کرده‌اند، اما باید باور کرد که هنوز درصد قابل توجهی از لباس‌ها و پوشاک تولیدی در جهان را محصولات چرمی تشکیل می دهند؛ از انواع کیف و کفش زنانه مجلسی گرفته تا کت چرم مردانه…

در پایان

قالب کفش چرمی
در این مطلب، به بایدها و نبایدهای نگهداری از کفش چرمی پرداختیم و نکات مختلفی را در این زمینه ذکر کردیم. همچنین نگاه کوتاهی به تاریخچه‌ی استفاده از چرم به‌عنوان پوشاک داشتیم. برخی افراد کفش‌هایی از جنس جیر یا چرم مصنوعی را نیز در این دسته‌بندی به حساب می‌آورند اما حقیقت این است که چرم طبیعی جنس متفاوتی دارد و همانطور که تشریح کردیم، به روش‌های متفاوتی هم برای حفظ کیفیت نیاز دارد. آیا شما هم از طرفداران کفش چرم طبیعی هستید یا دیگر انواع کفش را ترجیح می‌دهید؟ برایمان بنویسید.

منابع: nytimes, thehelmclothing, worldofleathers

دیدگاه خودتان را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز با * علامت گذاری شده اند.