فروشگاه اینترنتی خرید لباس و پوشاک دیجی‌استایل

gallery
انتخاب رنگ لباس استایل

چگونه لباس‌هایی با رنگ‌های مختلف را باهم ست کنیم؟

هر چقدر هم کمد زیبا و گران‌قیمتی از لباس‌های برند داشته باشید، اگر از هنر ترکیب رنگ لباس در استایل آگاه نباشید، در نهایت این کمد پر از لباس، ارزشی ندارد. انتخاب رنگ‌های مناسب نوعی هنر است و برای درک چگونگی عملکرد رنگ‌ها در کنار هم، باید چشمی توانمند در درک ترکیب رنگ داشته باشید. همانگی رنگ در انواع طرح‌های لباس، می‌تواند بین یک لباس زشت و یک لباس خیره‌کننده، تفاوت ایجاد کند. انتخاب پالتی مناسب از رنگ لباس، باعث می‌شود که استایل شما منتخبی از بهترین‌های کمد لباستان باشد.

اگر به رنگ‌شناسی استایل اهمیت ندهید، تعادل و جذابیت در ظاهرتان از دست می‌رود. رنگ‌هایی وجود دارند که رنگ پوست شما را تکمیل و ظاهرتان پر جلوه می‌کنند. برای بیشتر افراد استفاده از رنگ‌هایی که آن‌ها را جذاب‌تر نشان می‌دهد، اهیمت ویژه‌ای دارد.  یک ترکیب رنگ مناسب در استایل، شما را شاداب و سرزنده نشان می‌دهد. در این مطلب از مجله‌ی دیجی استایل قصد داریم که از ساز و کار رنگ لباس در استایل شخصی برایتان بگوییم و با چند نکته‌ی ساده و در عین حال مهم، شما را در انتخاب رنگ لباس راهنمایی کنیم.

اهمیت رنگ شناسی در طراحی لباس

تنوع رنگ لباس

تناسب رنگ‌ها بخش مهمی از استایل شخصی و انتخاب لباس است. شاید بتوان گفت که این آگاهی در واقع بیشتر نوعی علم است و فقط جنبه‌ی هنری ندارد. انتخاب و ترکیب درست رنگ لباس همان کلید تمایز استایل شما در بین دیگران است است. استفاده از رنگ‌های مناسب و تطبیق صحیح آن‌ها می‌تواند کار سختی باشد. این‌جاست که باید از دانش رنگ و سلیقه‌ی شخصی در انتخاب رنگ استفاده کرد. هر رنگ تئوری مخصوص به خودش را دارد و آگاهی از آن‌ها می‌تواند به شما در بهینه کردن کمد لباستان کمک کند. تئوری رنگ نه تنها در لباس بلکه در موارد دیگری همچون رنگ مو، آرایش صورت و انتخاب اکسسوری‌های شخصی نیز نقش مهمی ایفا می‌کند.

شناخت رنگ‌ها

برای آگاهی به ترفندهای ترکیب رنگ لباس در استایل شخصی، نیاز به شناحت اولیه‌ی رنگ‌ها دارید. در ادامه نکاتی را به شما خواهیم گفت که به شما در درک بهتر نظریه‌ی رنگ کمک بسیاری خواهد کرد.

  • رنگ‌های اصلی

سه رنگ آبی، قرمز و زرد، رنگ‌های اصلی در طبیعت محسوب می‌شوند. این رنگ‌ها در ذات خود طبیعی هستند و حاصل ترکیب دو یا چند رنگ دیگر نیستند. تمامی رنگ‌هایی که در اطراف خود می‌بینید، تناژهایی از ترکیب این رنگ‌ها هستند.

  • رنگ‌های ثانویه

رنگ‌های ثانویه حاصل ترکیب‌های مختلفی از سه رنگ اصلی است. مثلاً بنفش حاصل ترکیب قرمز و آبی است و نارنجی از مخلوط زرد و قرمز خلق می‌شود. آبی و زرد نیز در کنار هم به رنگ سبز تبدیل می‌شوند.

 

  • رنگ‌های سوم

از ترکیب رنگ‌های اصلی و ثانویه، به رنگ‌های سوم می‌رسیم. تناژهای مرجانی، سبز نعناعی، فیروزه‌ای و… نمونه‌ای از این دسته رنگ هستند.

  • رنگ‌های گرم و سرد

رنگ‌هایی مانند قرمز، زرد، نارنجی، قهوه‌ای و … رنگ‌های گرم محسوب می‌شوند. این رنگ‌ها باعث می‌شوند که طرح ها و الگوها کوچک‌تر به نظر برسند. به همین دلیل افرادی که می‌خواهند لاغر به‌نظر برسند، از رنگ‌های گرم استفاده می‌کنند. رنگ‌های سرد شامل تناژهای آبی‌، سبز، بنفش و… هستند. این‌ها به‌عنوان رنگ‌های آرامش‌بخش در نظر گرفته می‌شوند.

  • رنگ‌های خنثی

این روزها رنگ‌های خنثی پرطرفدار هستند. آن‌ها رنگ‌های پاستلی را پر جلوه نشان می‌دهند. این رنگ‌ها در برابر هماهنگ‌سازی با تناژهای دیگر، منعطف هستند. مشکی، سفید، خاکستری مایل به قهوه‌ای، طوسی، تناژهای سفید مثل کرم و پوست تخم مرغی و… همه رنگ‌های خنثی محسوب می‌شوند.

قوانین ترکیب رنگ‌ها بر اساس چرخه‌ی رنگ

توجه به چرخه‌ی رنگ در انتخاب رنگ لباس

چرخه‌ی رنگ فقط در هنر کاربرد ندارد، بلکه برای انتخاب رنگ لباس نیز استفاده می‌شود. هنگامی که قصد دارید رنگ‌ها را به‌منظور جلوه‌ی بهتر و چشم‌نوازی بیشتر با هم ترکیب کنید، استفاده از چرخه‌ی رنگ بسیار مفید است. انتخاب رنگ با نگاه به چرخه‌ی رنگ برای افرادی که نمی‌دانند چگونه رنگ را انتخاب کنند، بسیار مفید خواهد بود. البته برخی از مردم این توانایی را به‌طور ذاتی دارند که رنگ ها را از روی غریزه‌ی خود انتخاب کنند. اما اگر ترکیبات آن‌ها را تجزیه و تحلیل کنید، خواهید دید که آن‌ها نیز به‌طور ناخودآگاه از قوانین یکسانی، مبتنی بر چرخه‌ی رنگ پیروی می‌کنند.

در مورد تناسب رنگ لباس در استایل، فقط یک قانون وجود دارد و مهم نیست که لباستان چیست. بلکه تنها باید رنگ‌هایی که می‌پوشید با یکدیگر هماهنگ باشند. اگر این قانون را هنگام طراحی یا پوشیدن لباس به خاطر داشته باشید، همیشه استایلی فوق‌العاده خواهید داشت. در ادامه از نحوه‌ی بازی با رنگ‌ها، برای خلق استایلی زیبا به شما خواهیم گفت.

جذابیت استایل تک رنگ

رنگ‌های یک‌دست در لباس، شامل یک گروه رنگی با تناژهای متفاوت است. طراحی یک لباس در پالت تک رنگ، کار چندان سختی نیست و هر شخصی می‌تواند آن را به خوبی انجام دهد. فقط باید مطمئن شوید که از درجه‌های مناسب رنگ استفاده می‌کنید و همه آن‌ها جلوه‌ی خوبی برای چشم دارند. با استفاده از تناژهای تک رنگ، می‌توانید لباسی چشم‌نواز و جذاب داشته باشید. رنگ‌های سیاه و سفید در میان تناژهای تک رنگ پرطرفدار، از بهترین انتخاب‌ها برای داشتن استایل جذاب هستند.

پیروی از قانون مکمل در انتخاب رنگ لباس

در انتخاب رنگ لباس می‌توانید به سراغ چرخه‌ی رنگ بروید و از رنگ‌های مکمل در استایل خود استفاده کنید. قرمز و سبز، آبی و نارنجی، بنفش و زرد و… نمونه‌های از ترکیب رنگ‌های مکمل هستند و این فهرست همچنان ادامه دارد. این تناژها بر اساس چرخه‌ی رنگ در مقابل یکدیگر قرار می‌گیرند، اما وقتی آن‌ها در استایل شخصی، کنار هم قرار می‌دهید، نتیجه‌ی کار بسیار زیبا و جذاب خواهد شد. انتخاب رنگ لباس بر اساس ترکیب‌های مکمل، در نظر بسیاری افراد، انتخابی جسورانه به‌نظر می‌رسد، اما طبق قوانین چرخه‌ی رنگ، انتخابی مناسب و معقولانه برای ست کردن لباس‌ها محسوب می‌شود. در واقع در این نوع ترکیب، پیروی از تضاد ببیشترین اهمیت را دارد. در فصل بهار و تابستان، بیشتر از نیمه‌ی دوم سال شاهد ظهور قوانین ترکییب رنگ‌های مکمل در دنیای مد هستیم.

ترکیب رنگ‌های آنالوگ در استایل

تناسب رنگ لباس

رنگ‌های آنالوگ یا به‌عبارتی رنگ‌های مشابه، رنگ‌هایی هستند که در چرخه‌ی رنگ کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. این رنگ‌ها ترکیبی از دو یا سه رنگ هستند که اگر به خوبی با هم مخلوط شوند، نتیجه‌ی نهایی تناژی از همان رنگ مشابه کناری در چرخه خواهد بود. وقتی از این تکنیک در انتخاب رنگ لباس استفاده می‌کنید، نتیجه‌ی نهایی شیک و در عین حال به‌روز خواهد بود. رنگ‌های قرمز، نارنجی و ترکیب قرمز و نارنجی یا سبز، آبی و ترکیب سبز و آبی، نمونه‌ای از رنگ‌های آنالوگ در چرخه‌ی رنگ هستند.

استفاده از رنگ‌های سه‌گانه

رنگ‌های سه‌گانه برعکس رنگ‌های آنالوگ در کنار یکدیگر، در چرخه‌ی رنگ دیده نمی‌شوند. بلکه به طور مشخصی از هم فاصله دارند و فاصله‌های میان این سه رنگ با هم برابر است. بنابراین یکی از انتخاب‌های رنگ لباس در استایل شخصی می‌تواند ترکیبی از سه رنگ با فاصله از یکدیگر در چرخه‌ی رنگ باشد. وقتی به این رنگ‌ها به‌طور مجزا نگاه می‌کنید، ممکن است فکر کنید که ترکیب آن‌ها با یکدیگر امکان‌پذیر نیست. اما هنگامی که از آن‌ها در استایل استفاده می‌کنید، خواهید دید که نتیجه‌ی نهایی فوق‌العاده خواهد شد. بهترین مثال از رنگ‌های سه‌گانه، ترکیب سه رنگ اصلی آبی، زرد و قرمز و همچنین ستی از رنگ‌های سبز، نارنجی و بنفش در گروه رنگ‌های ثانویه است.

چند نکته‌ی مهم در مورد رنگ شناسی استایل

انتخاب رنگ لباس و تناسب با اکسسوری

ترکیب رنگ لباس بر اساس سبک شخصی، می‌تواند انتخابی کاملاً متفاوت و سلیقه‌ای باشد. نتیجه‌ی نهایی این ترکیب می‌تواند زیبا یا کاملاً برعکس باشد. در ادامه چند نکته به شما خواهیم گفت که در مورد رنگ‌شناسی استایل به شما کمک خواهد کرد تا در نهایبت ظاهری از رنگ‌های هماهنگ در استایل خود داشته باشید.

  • از انتخاب‌های یکنواخت دوری کنید. شما می‌توانید از ترکیب رنگ مخصوص خودتان در استایل پیروی کنید و رنگ لباس شما محدود به تناژهایی از این ترکبیب رنگ باشد. اما این روند می‌تواند خسته‌کننده باشد و بعد از مدتی، استایل شما تکراری به‎‌نظر برسد. پیروی از یک سبک بکنواخت و کسل‌کننده، چیزی نیست که شما بخواهید. در این مواقع استفاده از رنگ‌های مکمل را به شما پیشنهاد می‌دهیم تا با کمک تضادی معقول، تحولی جذاب در استایل شخصی خود ایجاد کنید.
  • وقتی از لباس‌های طرح‌دار یا چاپ‌شده استفاده می‌کنید، بهتر است که سراغ بازی با رنگ‌ نروید. اجازه دهید که طرح‌ها و تصاویر چاپ‌ها فرصت جلوه پیدا کنند و تأثیر جادویی خود را در استایل بگذارند. لباس‌های چاپ‌شده یا طرح‌دار در بیشتر مواقع ترکیبی از یک یا چند رنگ هستند و به همین دلیل اگر آن‌ها را با رنگ‌های دیگر ترکیب نکنید، نتیجه‌ی نهایی بهتر خواهد بود. در واقع افزودن رنگ‌های بیشتر، فقط سبب می‌شود که استایل شما از هم گسیخته، شلوغ و ناهماهنگ به‌نظر برسد.
  • یکی دیگر از روش‌های هوشمندانه‌ی استفاده از رنگ لباس در استایل، حفظ تناسب و تعادل است. صرف نظر از نوع پالت رنگ، فقط از متعادل بودن آن اطمینان حاصل کنید. هر چیزی که در تعادل باشد، بدون شک خوب خواهد بود. این بدان معناست که هیچ تناژی نباید بیش از حد، زیاد یا کم باشد. شما باید در این مورد بسیار دقت کنید، زیرا مرز بین افراط‌گرا بودن یا پیروی از سبک مینیمالیستی، بسیار نازک است.
  • یک ترفند برای انتخاب رنگ لباس این است که آن با تناژ رنگ پوست شما مطابقت داشته باشد. به این ترتیب همیشه می‌توانید بین رنگ‌های سرد و گرم تعادل ایجاد کنید. در واقع با این روش شما پالتی خواهید ساخت که به رنگ پوست شما جلوه‌ی جذاب‌تری می‌دهد. اگر پوستی رنگ پریده دارید، از رنگ‌های سرد مانند خاکستری، تناژهای آبی، مرکب سبز و قرمز شرابی، زمرد و… استفاده کنید. اگر رنگ پوست شما زیتونی، مدیترانه‌ای، قهوه‌ای روشن و گندمی است، باید رنگ‌های گرم‌تری مانند مرجانی، طلایی، قهوه‌ای و… را انتخاب کنید.
  • بسیاری از افراد دوست دارند که کمد لباسشان را از رنگ‌های مات با خلوص کمتر پر کنند. بنابراین پالت رنگی مورد علاقه‌ی آن‌ها در گروه رنگ‌های خنثی قرار می‌گیرد. استفاده از رنگ‌های خنثی برای ترکیب رنگ لباس در استایل عالی هستند. این رنگ‌ها، هر نوع تناژ رنگ پوست را تکمیل می‌کنند و دیگر لازم نیست نگران ظاهر نهایی خود با پوشیدن این لباس‌ها باشید. برای جذابیت بیشتر می‌توانید در کنار حفظ رنگ‌های خنثی، یک یا چند تناژ از رنگ‌های گرم یا سرد را به استایل خود اضافه کنید. چنین ترکیب رنگی، برای هر نو استایل مناسب است و می‌توانید از خانه تا اتاق‌های جلسه‌ی کاری از این ترکیب در رنگ لباس خود استفاده کنید.

از چند رنگ در استایل استفاده کنیم؟

تنوع رنگ لباس

جواب دادن به این سوال چندان آسان نیست، اما طبق یک قاعده‌ی کلی باید بگوییم که خطر استفاده از تعدد رنگ بسیار بیشتر از انتخاب تعداد رنگ‌های کمتر است. افراط در استفاده از انتخاب رنگ، باعث می‌شود که استایل چشم‌نوازی نداشته باشید و انبوه رنگ‌ها برای چشم خسته‌کننده خواهد بود. از طرف دیگر، تنوع کم در رنگ لباس، ظاهر شما را خسته‌کننده نشان می‌دهد، اما یادتان باشد که همیشه این‌طور نیست.

یکی از قوانین رایج در انتخاب تعداد رنگ، استفاده از سه رنگ است. این سه رنگ شامل رنگ اصلی لباس، رنگ ثانویه و رنگ برجسته است. رنگ اصلی لباس بیشتر قسمت‌های استایل را به خود اختصاص می‌دهد و رنگ ثانویه، دومین رنگ پرکاربرد در لباس شما محسوب می‌شود. تناژ این رنگ باید به رنگ اصلی نزدیک باشد یا کنتراست جذابی با آن خلق کند. مثل نقش متضاد پیراهن سفید در زیر کت و شلوار مشکی!

در نهایت رنگ برجسته، نقش تأکیدی بر قسمت‌های خاصی از لباس شما دارد. این رنگ‌ها معمولاً با رنگ اصلی و ثانویه در تضاد است. به همین دلیل باید به شکلی متعادل از آن استفاده کرد. معمولاً در انتخاب رنگ برجسته باید به سراغ رنگ‌های مکمل رفت.

از ترکیب رنگ گفته‌شده می‌توانید برای هر نوع لباس راحتی، کار یا رسمی استفاده کنید. البته برخی ترکیب‌های رنگی رسمی‌تر به‌نظر می‌رسند و برای استایل‌های کاری مناسب هستند. برخی دیگر برای لباس‌های راحتی و ورزشی مناسب هستند. معمولاً تناژهای تیره، رسمی‌تر به‌نظر می‌رسند و رنگ‌های روشن، اسپرت و پر انرژی‌تر هستند.

در آخر

انتخاب درست در ترکیب رنگ استایل، برای ایجاد تأثیر مثبت، بسیار اهمیت دارد و جلوه‌ای منحصربه‌فرد به شما می‌بخشد. از طریق رنگ‌ها شما بیشتر و بهتر خودتان را معرفی می‌کنید و برای ایجاد ارتباط، بیشتر مردم تفسیر رنگ را سریع‌تر از سایر جنبه‌های فردی درک می‌کنند. بنابراین انتخاب درست رنگ لباس و سایر موارد آراستگی در استایل، راهی بسیار دقیق مؤثر برای انتقال اطلاعات از طرف شما به فرد مقابلتان است. رنگ‌ها می‌توانند زمینه‌ساز قضاوت‌های شخصی در مورد شما در زمان ملاقات‌ها باشند. بنابراین دقت در انتخاب رنگ لباس، چیزی نیست که بتوانید به راحتی از کنار آن عبور کنید.

با دقت به چرخه‌ی رنگ، نگاهی به کمد لباستان بیندازید و یک‌بار دیگر محتویات کمدتان را با آنچه در این مطلب گفته شد، بسنجید. وقت آن رسیده که بیشتر از قبل به تأثیر رنگ‌ها در ارتباطات اجتماعی فکر کنید.

منابع: fashionedits, attireclub

دیدگاه خودتان را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز با * علامت گذاری شده اند.