فروشگاه اینترنتی خرید لباس و پوشاک دیجی‌استایل

gallery
توصیه‌هایی برای انتخاب لباس دوستدار طبیعت

۴ نشانه‌ی مهم برای انتخاب یک لباس دوستدار طبیعت

لباس دوستدار طبیعت. این سه کلمه باعث ایجاد سوالات بسیاری می‌شود. دوستدار طبیعت دقیقا به چه معناست؟ کیفیت لباس‌های دوستدار طبیعت در چه سطحی است؟ در این مقاله به این سوالات پاسخ می‌دهیم و شما را با خصوصیات لباس‌های دوستدار طبیعت آشنا می‌کنیم. مطالعه این مقاله به شما کمک می‌کند تا تغییری اساسی به کمد لباستان بدهید.

لباس دوستدار طبیعت چیست؟

آشنایی با ویژگی‌های لباس دوستدار طبیعت

لباس دوستدار طبیعت دقیقا چیست؟ بیایید از ریشه کلمه eco شروع کنیم. اکو مخفف اکولوژی است که به معنای مطالعه رابطه و تبادل بین یک موجود زنده و محیط آن است. اکولوژی به دنبال درک این است که چگونه یک ماده بر دنیای اطراف خود تاثیر می‌گذارد. در اینجا ماده موردنظر ما، لباس است. لباس‌های سازگار با طبیعت از مواد و فرآیندهایی استفاده می‌کنند که کمترین مصرف انرژی را در چرخه‌ی تولید دارند. پنج واقعیت درباره‌ی مواد پایدار وجود دارد که باید هنگام خرید لباس‌های دوستدار طبیعت به آن توجه کنید. در ادامه شما را با این پنج واقعیت آشنا می‌کنیم.

۱. استفاده از مواد پایدار در تولید لباس‌های دوستدار طبیعت

استفاده از پارچه‌های طبیعی برای تولید لباس دوستدار طبیعت

پایه و اساس همه لباس‌های سازگار با طبیعت با استفاده از مواد طبیعی و تجدیدپذیر آغاز می‌شود. پارچه مهم‌ترین بخش تشکیل‌دهنده‌ی لباس است. پارچه‌ها از مواد خام ساخته می‌شوند که یا طبیعی یا مصنوعی هستند. در نتیجه پارچه‌های طبیعی از الیاف طبیعی ساخته می‌شوند. بامبو، پنبه، ابریشم، کتان و کنف از معروف‌ترین و پرکاربردترین پارچه‌های طبیعی هستند. اگر هنگام خرید لباس، انتخاب شما پارچه‌های طبیعی است، گام درستی در مسیر استفاده از لباس‌های دوستدار محیط زیست برداشته‌اید. اگر هنگام خرید در مورد طبیعی بودن پارچه تردید دارید، با مطالعه برچسب راهنما می‌توانید مطمئن شوید که آیا پارچه با استفاده از مواد بازیافتی ساخته شده است یا خیر.

برای همگام شدن با محیط زیست به جای استفاده از لباس‌هایی از جنس پلی استر، اکریلیک، ابریشم مصنوعی و نایلون به دنبال جایگزین‌های بازیافتی باشید. در ادامه پنج جایگزین مناسب برای این پارچه‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.

۱. پنبه

پارچه‌های پنبه‌ای که از الیاف طبیعی ساخته شده‌اند، زیست تخریب‌پذیر هستند و بدون آفت‌کش‌های مصنوعی، حشره‌کش‌ها یا علف‌کش‌ها و GMO تولید می‌شوند. به‌طورکلی پارچه پنبه‌ای ۸۸ درصد آب کمتر برای رشد و ۶۲ درصد انرژی کمتر برای تولید، مصرف می‌کند. اگر نمی‌توانید پنبه طبیعی پیدا کنید به دنبال پنبه بازیافتی باشید. تا چرخه‌ی استفاده از پارچه دوستدار طبیعت را در حرکت نگه دارید.

۲. کنف طبیعی

پارچه‌های کنفی ارگانیک که از الیاف بدون مواد شیمیایی، زیست تخریب‌پذیر و طبیعی ساخته شده‌اند، نیازی به آفت‌کش‌ها ندارند. گیاهان شاهدانه صنعتی ۶۰ تا ۷۰ درصد از مواد مغذی که از خاک می‌گیرند را دوباره به آن باز می‌گردانند. یک مزیت دیگر پارچه‌ کنفی این است که آب بسیار کمتری برای تولید مصرف می‌کند و در نتیجه لباس‌های ساخته شده با کنف طبیعی برای کره‌ی زمین بسیار مفید هستند. این پارچه‌ها را می‌توانید به راحتی در ماشین لباسشویی بشویید.

۳. پلی‌استر بازیافتی

شاید دیدن اسم پلی‌استر در این لیست کمی عجیب باشد. درست است. مانند پلی‌استر سنتی، پارچه‌ی پلی‌استر بازیافتی هم از مواد مصنوعی ساخته شده است. با این حال، این پلی‌استر سازگار با محیط زیست از پلاستیک‌های بازیافتی مانند بطری‌های آب و تورهای ماهیگیری ساخته شده است.

پلی‌استر بازیافتی بادوام و در برابر پارگی مقاومت بالایی دارد. همچنین به دلیل استفاده مجدد، ضرر آن برای محیط زیست کمتر است. شاید بپرسید چگونه بطری‌های آب تبدیل به پارچه می‌شوند؟ در واقع برای انجام این کار بطری‌های بازیافتی خرد و به شکل تراشه ذوب می‌شوند. تراشه‌های ذوب شده تبدیل به نخ و سپس به شکل پارچه بافته می شوند تا با آن‌ها لباس‌های سازگار با محیط زیست تولید کنند.

۴. پارچه‌ی تنسل و لیوسل (TENCEL Lyocell)

تنسل و لیوسل یک پارچه نیمه مصنوعی است و معمولا به عنوان جایگزینی برای پنبه یا ابریشم استفاده می‌شود. این پارچه که از الیاف طبیعی تشکیل شده است، زیست تخریب‌پذیر و ضد باکتری هستند و مواد تشکیل‌دهنده‌ی آن از چوب خام است. یک واقعیت جالب درباره پارچه تنسل مربوط به رنگ آن می‌شود. پارچه‌ی تنسل به رنگ سفید خالص است و به همین دلیل برای تمیز کردن آن دیگر به سفیدکننده نیاز ندارید. این موضوع تاییدی دیگر بر دوستدار طبیعت بودن پارچه تنسل است.

۵. پارچه‌ی موادل

پارچه‌ی Modal Lenzing از پوست درخت راش تولید می‌شوند. به همین خاطر پارچه‌ی مودال کاملا زیست تخریب‌پذیر است. علاوه‌براین، هنگام تولید پارچه‌های رنگی مودال، به رنگ کمتری نسبت به پنبه نیاز دارید.

۲. میزان مصرف انرژی برای تولید لباس دوستدار طبیعت

نکته‌ی بعدی در چک لیست لباس‌های دوستدار طبیعت این است که آیا تولید این لباس مسئولانه و در راستای حفظ کره‌ی زمین است یا خیر؟ برای تعیین این موضوع میزان استفاده از منابع طبیعی مانند آب، سوخت‌های فسیلی و آفت‌کش‌ها مهم است. هرچه ردپای مد و استفاده از این مواد کمتر باشد، بهتر است. گاهی اوقات ممکن است پارچه لباسی که انتخاب کرده‌اید مسؤولانه تولید شده باشد، اما در حین طراحی یا رنگ‌رزی، از آب و انرژی زیادی استفاده شده باشد که میزان آلودگی و آسیب به محیط زیست را افزایش می‌دهد.

۳. طول عمر لباس‌های سازگار با محیط زیست

میزان دفعات استفاده از لباس دوستدار محیط زیست

یکی دیگر از مواردی که در انتخاب لباس‌های دوستدار طبیعت مهم است، دوام و طول عمر لباس است. در هنگام خرید به کیفیت لباس و تعداد دفعاتی که می‌توانید آن را بپوشید، دقت کنید. انتخاب لباسی که با استایل شخصی شما هماهنگ است و می‌توانید آن را بارها و بارها بپوشید، به حفظ محیط زیست کمک می‌کند.

۴. لباس دوستدار طبیعت باید زیست تخریب‌پذیر باشد

زیست تخریب‌پذیر لباس دوستدار محیط زیست

بعد از اینکه تمام موارد بالا در انتخاب لباس دوستدار طبیعت تیک زده شد، باید به موضوع پایان عمر لباس هم توجه کنید. زمانی‌که لباس دیگر قابل استفاده نبود، چه اتفاقی برایش می‌افتد؟ آیا زیست تخریب‌پذیر است؟ اگر پاسخ مثبت باشد، لباس شما متناسب با پارامترهای محیط زیستی ساخته شده است. اما چگونه بفهمیم که یک لباس زیست تخریب‌پذیر است و به صورت طبیعی از بین می‌رود؟ این موضوع را می‌توانید با مطالعه برچسب روی لباس بررسی کنید. وقتی عمر یک لباس تمام می‌شود، پارچه‌های زیست تخریب‌پذیر توسط باکتری‌ها و دیگر موجودات زنده، تجزیه می‌شوند. این قضیه در درازمدت به سلامت کره زمین کمک می‌کند.

انتخاب لباس‌های دوستدار طبیعت برای همسویی با محیط زیست

همه‌ی ما در قبال سلامت جامعه و سلامت سیاره مسئول هستیم. در سال‌های گذشته با رواج مصرف‌گرایی، صنعت مد نقش زیادی در تولید زباله و مصرف انرژی داشته است. برای اینکه سرانه مصرف را پایین بیاورید و به سلامت کره‌ی زمین کمک کنید، توصیه می‌کنیم که لباس‌های باکیفیت و دوستدار طبیعت را جایگزین لباس‌های بی‌کیفیت و غیرقابل تجریه کنید. لباس‌های دوستدار طبیعت از مواد طبیعی ساخته می‌شوند و انرژی کمتری برای تولید آن‌ها صرف می‌شود. همچنین زیست تخریب‌پذبر بودن این لباس‌ها منجر به تولید زباله کمتر خواهد شد.

منبع: stitchfix

دیدگاه خودتان را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز با * علامت گذاری شده اند.