فروشگاه اینترنتی خرید لباس و پوشاک دیجی‌استایل

gallery
آموزش تمیز کردن کفش

۶ مرحله‌ی ساده برای تمیز کردن کفش در خانه

تمیز کردن کفش و آشنایی با نحوه‌ی انجام آن یک عمل بسیار مفید برای طولانی‌تر شدن عمر کفش‌ها و تشدید آراستگی در استایل شما است؛ پس تمیز کردن دوره‌ای کفش‌ها علاوه بر اینکه باعث می‌شود شما ظاهر شیک و آراسته‌ای داشته باشید، با بالا بردن طول عمر آن‌ها به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید زمان طولانی‌تری از کفش‌های موردعلاقه‌تان استفاده کنید.

در این مقاله در چند مرحله‌ی ساده و با وسایلی که اغلب در دسترس هستند، شما را با نحوه‌ی تمیز کردن انواع کفش‌‌ها در خانه، بدون آن‌که به آن‌ها آسیبی وارد شود، آشنا خواهیم کرد. مواد و ابزاری که در این مراحل به آن نیاز خواهید داشت شامل مایع ظرف‌شویی، جوش شیرین، نرم کننده‌ی چرم، سرکه‌ی سفید، برس کفش، مسواک و پارچه‌ی تمیز نرم است. اما چگونه با کمک این وسایل گام به گام کفش‌های خود را تمیز کنید؟

۱. از ​​برس خشک استفاده کنید

تمیز کردن کفش

با استفاده از یک برس کفش خشک و نرم، کثیفی‌ها را از قسمت زیره، لژ و رویه‌ی کفش پاک کنید. اگر برس مخصوص کفش ندارید، می‌توانید کفش یک مسواک قدیمی را جایگزین کنید که عملکرد خوب و مشابهی دارد.

۲. یک محلول پاک‌کننده‌ی ملایم بسازید

آب گرم را با مقدار کمی مواد شوینده‌ی ملایم یا صابون یا مایع ظرف‌شویی مخلوط کنید. برای کفش‌های سفید یا با رنگ‌های روشن‌تر، می‌توانید با مخلوط کردن مقدار مساوی جوش شیرین و آب، یک خمیر تمیزکننده خیلی مؤثر بسازید.

۳. بند کفش را با دست بشویید

تمیز کردن کفش

بند کفش‌ها را بردارید و مقدار کمی از محلول پاک‌کننده ملایم را روی آن‌ها بمالید. سپس بندها را با دستان خود ماساژ دهید و آب‌کشی کنید. سپس با یک پارچه نرم آن‌ها را خشک کنید.

۴. تمیز کردن کف کفش با محلول

محلول ملایم را روی یک برس نرم، مسواک یا پارچه شستشو بمالید. زیر و کفی کفش را به خوبی تمیز کنید و بعد از اتمام کار با پارچه ای نرم، آن‌ها را خشک کنید. در صورت شست‌وشوی کفی، مطمئن شوید که قبل از قرار دادن دوباره در کفش، به خوبی خشک شده باشند تا بعد از پوشیدن یاعث ایجاد بوی نامطبوع نشود.

۵. رویه را با دقت و ظرافت تمیز کنید

نحوه تمیز کردن لبه‌ها و رویه کفش

از محلول ملایم و یک برس نرم، مسواک یا یک پارچه مرطوب نرم برای تمیز کردن رویه استفاده کنید. برای شست‌وشوی این قسمت به دقت بیشتری نیاز است و برای تمیز شدن آن نباید خیلی با شدت رویه را بسابید.

بعد از تمیز کردن رویه با محلول، از یک حوله‌ی میکروفایبر خشک یا پارچه‌ی نرم برای پاک کردن رطوبت استفاده کنید و کثیفی ایجاد شده در نتیجه‌ی شست‌وشو را تا حد امکان پاک کنید و در صورت لزوم این کار را چندبار تکرار کنید. سعی کنید از خشک کردن کفش با سابیدن و مالش پارچه خودداری کنید؛ زیرا می‌تواند پارچه کفش را فرسوده کند یا تکه‌های کوچک باقی‌مانده کثیفی را پخش کند.

۶. کفش‌‌ها را در محیط آزاد خشک کنید

کفش های ورزشی خود را با هوای آزاد در دمای اتاق خشک کنید. همیشه قبل از پوشیدن کفش‌های‌تان برای تمرین یا فعالیت بعدی، اجازه دهید آن‌ها کاملاً خشک شوند. برای اکثر کفش‌ها، حداقل باید ۸ ساعت صبر کنید تا کاملا خشک شوند.

نحوه‌ی تمیز کردن کفش‌ چرمی

نحوه تمیز کردن کفش چرم

کفش‌های چرمی به راحتی لکه می‌شوند، بنابراین تمیز کردن مرتب آن‌ها مهم است. علاوه بر استفاده از برس خشک و محلول صابون ظرفشویی ملایم، می‌توانید از مواد پاک‌کننده جادویی یا نرم‌کننده چرم برای از بین بردن لکه ها استفاده کنید. توجه کتید که کفش‌ها را خیلی محکم با بورس و پارچه مالش ندهید، چون این کار ممکن است به بافت کفش چرم شما آسیب برساند.

نحوه‌ی تمیز کردن کفش جیر

بین انواع کفش‌ها تمیز کردن جیر از همه دشوارتر است. اگر متوجه آثار آب، لک، کثیفی یا لکه شدید، بلافاصله برای تمیز کردن کفش‌های جیر خود اقدام کرده و  از این ترفندهای توصیه شده و ابزارهای ویژه برای انجام این کار استفاده کنید.

از یک برس یا حوله جیر برای پاک کردن مواد سطحی که به کفش شما چسبیده‌اند، استفاده کنید. برای لکه‌های سرسخت، از یک پارچه‌ی آغشته به سرکه سفید استفاده کنید و برای جلوگیری از ایجاد لک بر روی کفش، پارچه را مرتباً بشویید.

نحوه‌ی تمیز کردن کتانی جورابی

نحوه تمیز کردن کفش‌های جورابی

این کفش‌ها بافت ظریفی دارند و در نتیجه هنگام استفاده از پاک‌کننده نیاز به مراقبت بیشتری است. با استفاده از صابون فاقد مواد شیمیایی، یک محلول آب صابون ملایم بسازید. هرگز از سفید کننده یا سایر محصولات تمیز کننده خشن استفاده نکنید، زیرا می توانند به بافت کفش شما آسیب برسانند. یک پارچه تمیز بردارید و کف ایجاد شده بر اثر شست‌وشو را در یک جهت پاک کنید.

چگونه کفی کفش را تمیز کنم تا بوی بد را کاهش دهم؟

گاهی اوقات ممکن است لازم باشد کفی‌های خود را نیز تمیز کنید. برای انجام این کار، کفی‌ها را بردارید و از همان مراحل تمیز کردن قسمت بیرونی کفش خود استفاده کنید. قبل از اینکه دوباره کفی را در کفش قرار دهید، حتما بگذارید تا به طور کامل در هوای آزاد خشک شوند. اگر همچنان بوی بد از بین نرفت، می‌توانید کفی‌ها را تعویض کنید. کفی مناسب کفش خود را می‌توانید از اکثر فروشگاه‌های لوازم ورزشی و کفش تهیه کنید.

حرف آخر

یکی از مواردی که بعد از خرید یک جفت کفش شیک همیشه آزارمان می‌‌دهد، پوشیدن آن‌ها در محیطی پر از خاک، گل و لکه‌‌های محتلف و پیدا کردن راهی مناسب برای محافظت از آن‌ها است. نکاتی که به آن اشاره کردیم به شما کمک می‌کند تا کفش‌های کتانی، چرم، جیر و… را تنها در چند مرحله ساده، تازه و تمیز نگه دارید.

منبع: Thespruce, Nike

دیدگاه خودتان را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز با * علامت گذاری شده اند.