فروشگاه اینترنتی خرید لباس و پوشاک دیجی‌استایل

gallery
استایل رترو

هر آنچه باید درباره‌ی استایل رترو (بازسازی) بدانید

اگر به دنیای مد و استایل‌های مختلفی که در صنعت فشن وجود دارد علاقه‌مند باشید احتمالا نام استایل رترو (Retro) به گوشتان خورده است. استایلی که ترجمه‌ی فارسی آن «بازسازی» و یا «بازآفرینی» خواهد بود و به خوبی مفهوم و فلسفه‌ی این استایل را شرح می‌دهد. اما استایل رترو چیست و چه تفاوتی با استایل وینتیج دارد؟ چطور می‌توان به سبک رترو لباس پوشید؟ با ما در مجله‌ی دیجی‌استایل همراه باشید تا جواب این سوال‌ها را بگیرید.

استایل رترو چیست؟

استایل رترو

احتمالا این جمله را شنیده‌اید که می‌گوید: «هر چیز کهنه‌ای دوباره یک روز نو می‌شود.» همین جمله را می‌توان فلسفه و اساس استایل رترو دانست. در طراحی مد و فشن هم ترندهای قدیمی دوباره به چرخه‌ی مد باز خواهند گشت.

رترو در اصطلاح به سبک‌هایی از فیلم، موسیقی و مد گفته می‌شود که حاوی نشانه‌هایی از دوران گذشته و به نوعی متاثر از سبک‌های قدیمی باشند. واژه‌ی رترو (Retro) ریشه‌ی لاتین دارد و برگرفته از عبارت «Retro Chic» است که از اواخر دهه ۱۹۶۰ میلادی توسط پیشگامان عرصه‌ی مد و هنر رواج پیدا کرد. این سبک در ابتدا یک سبک فی‌البداهه و در عین حال ضد مد به حساب می‌آمد، اما خیلی زود شکوفا و به سبکی سودآور و تجاری تبدیل شد، به‌طوری‌که منتقدان صنعت مد به آن «صنعت نوستالژی» نیز می‌گویند.

در استایل رترو، طراحان با الهام گرفتن از استایل یک دوره‌ی زمانی مشخص، عناصر این سبک را که شامل لباس‌ و اکسسوری‌هاست، طراحی و تولید می‌کنند. در سبک رترو افراد، لباس‌ها یا اکسسوری‌هایی را برای استفاده انتخاب می‌کنند که با الهام و پیروی از استایل‌های مشخصی از دهه‌های گذشته، در عصر حاضر، مجددا طراحی و تولید شده باشند.

تفاوت سبک رترو و وینتیج (Vintage)

استایل رترو

بسیاری از افراد تفاوت میان سبک وینتیج و رترو را نمی‌دانند. تفاوت بین استایل وینتیج (vintage) و سبک رترو به اختلاف بین دوره‌های تاریخی مربوط می‌شود. هر چند که سبک رترو در واقع الهام گرفته شده از همان سبک وینتیج است اما این دو با یکدیگر تفاوت‌هایی هم دارند.

در استایل وینتیج شما از آیتم‌ها و المان‌هایی استفاده می‌کنید که از دوره‌ی زمانی ۱۹۲۰ تا ۲۰۰۰ میلادی استفاده می‌شده‌اند. در استایل رترو دستتان باز است تا به سراغ المان‌هایی از مد بروید که در دوره‌ی دیگری پوشیده می‌شده‌اند. ضمن این که در استایل رتروی مدرن شما می‌توانید المان‌های وینتیج را با المان‌های مدرن ترکیب کنید. به عبارت دیگر در استایل رتروی مدرن می‌توان عناصر قدیمی و جدید را با یکدیگر ترکیب کرد.

به عنوان مثال اگر شما با استفاده از پارچه‌های مدرن یک مدل لباس ‌قدیمی متعلق به پنجاه سال پیش را مجددا طراحی و تولید کنید لباسی با سبک رترو طراحی کرده‌اید. ترجمه‌ی واژه‌ی رترو به خوبی مفهوم این سبک را روشن می‌کند: «بازسازی آنچه که در گذشته استفاده می‌شده برای استفاده در زمان حال.»

نکات جالب توجه که باید درباره استایل رترو بدانید

استایل رترو را می‌توان مفهومی بسیار مهم در صنعت مد جهان دانست؛ آیتم‌های ترند بسیاری وجود دارند که سال‌ها قبل مد بوده‌اند اما در استایل رترو مجددا به چرخه‌ی مد وارد شده‌اند. برندهای مطرح بسیاری هم در جهان وجود دارند که لباس‌ها واکسسوری‌هایی به سبک رترو طراحی و تولید می‌کنند. در این بخش از مطلب نکات جالبی را درباره استایل رترو با یکدیگر مرور خواهیم کرد.

استایل رترو مجددا شلوارهای جین مام استایل را به مد روز تبدیل کرد

شلوار مام استایل و استایل رترو

سال‌های بین ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ را بی‌شک باید زمان مهمی برای شکوفایی استایل رترو بدانیم. در این سال‌ها جهان شاهد اتفاق‌های عجیب و شگفتی بود و دنیای مد هم اتفاقات بزرگی را پشت سر گذاشت. شلوارهای جین مام استایل که در دهه‌ی ۸۰ میلادی طرفداران بسیاری پیدا کرده بودند، در سال‌ ۲۰۱۰ مجددا وارد چرخه‌ی مد شدند؛ باوجود آنکه سال‌های زیادی افراد تصمیم به پوشیدن شلوارهای جین چسبان و فاق کوتاه گرفته بودند، مجددا شلوارهای گشاد و فاق بلند، طرفداران بسیاری در سراسر جهان پیدا کردند. این شلوارها امروزه در سال ۲۰۲۱ نیز توسط بسیاری از بازیگران و ستارگان دنیای هنر استفاده می‌شوند.

در استایل رترو، بلیزر اورسایز به یکی از ترند‌ترین آیتم‌های مد در سال‌های اخیر بدل شد

بلیزر اور سایزر و استایل رترو

کت بلیزر قدمتی در قرن نوزدهم دارد؛ این کت دو ردیف دکمه دارد و دو لبه‌ی‌ آن کاملا روی هم می‌افتند. کت‌های بلیزر گشاد در دهه ۸۰ میلادی محبوبیت بسیاری پیدا کردند و در پایان آن دهه کم‌کم از روند مد کنار رفتند. سرگذشت کت بلیزر هم با استایل رترو گره خورد و در ۵ سال گذشته مجدد تبدیل به ترند لباس مردانه و زنانه شد. البته این بار دیگر خبری از شلوارهای گشاد نیست و افراد شیک‌پوش این کت را به همراه شلوارهای جذب می‌پوشند.

استایل رترو در دهه‌ی هشتاد میلادی بسیار محبوب شد

استایل رترو

به دنبال محبوبیت این دو سبک نوستالژی و فروش لباس‌های وینتیج و رترو در دهه ۸۰ میلادی، طراحان بزرگی مانند کالوین کلین (Calvin Klein) و رالف لورن (Ralph Lauren) در واکنش به استقبال علاقه‌مندان این دو سبک، با یکدیگر متحد شدند. از طرفی فروشگاهی با عنوان London’s American Retro در سال ۱۹۸۶ افتتاح شد، که امکان ارائه‌ی بین‌المللی لباس‌های وینتیج و رترو را برای طراحان این سبک فراهم آورد. موفقیت این فروشگاه‌ها در عرصه‌ی مد جهانی تاثیر بسیار زیادی گذاشت؛ تا جایی که جامعه‌ی جهانی مد، به لباس وینتیج و رترو در دهه ۹۰ میلادی، در ایالات متحده و انگلستان، دیدگاهی متمایز داشت و تفاوت بین آن‌ها کاملا شناخته شده بود.

حتی یک مدل کش مو هم ممکن است با استایل رترو مجددا به چرخه‌ی مد بازگردد

کش مو و استایل رترو

در سال ۱۹۸۷ یک خواننده‌ی زن، کش موی مدل scrunchie را به دنیای مد معرفی کرد؛ در واقع، او ابزار ساده و سبکی می‌‌خواست که موهایش را با آن جمع کند تا هنگام اجرا، موهایش در صورتش نریزد و مزاحمش نشود؛ در نهایت، او کش موی scrunchie را طراحی کرد. سپس شرکت مد Scünci ایده‌ی او را خریداری و به صورت انبوه تولید کرد. در سال‌های اخیر، این کش مو دوباره پرطرفدار شده و به عرصه مد بازگشت.

رنگ‌های نئونی با استایل رترو دوباره مد شدند

رنگ های نئونی

در سال ۲۰۱۰ رنگ‌‌های نئونی مجددا تبدیل به یکی از ترندهای محبوب در رنگ لباس‌ها شدند. رنگ نئونی یا رنگ شب‌نما به رنگ‌هایی گفته می‌شود که در تاریکی، نور ذخیره شده در خود را بازتاب می‌دهند و در نتیجه آن رنگ را به‌وضوح می‌توان مشاهده کرد. این رنگ‌ها ابتدا در بین سال‌های دهه‌ی ۵۰ میلادی میان افراد خاص پسند محبوبیت بسیاری پیدا کرده‌اند و سپس پس از گذشت چند سال، مجددا در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ میلادی دوباره مد شدند. در سال ۲۰۱۰ استایل رترو سبب شد یک‌بار دیگر این رنگ‌ها به یکی از ترندهای روز تبدیل شود.

چطور به سبک رترو لباس بپوشیم؟

برای این که به سبک رترو لباس بپوشید ابتدا باید ببینید که مد و استایل کدام دهه را می‌خواهید بازسازی کنید؛ به عنوان مثال اگر می‌خواهید در استایل رتروی خود دهه‌ی شصت میلادی را بازسازی کنید، باید به سراغ ویژگی‌ها و ترندهای دهه‌ی شصت میلادی بروید و در صورت تمایل‌تان آن المان‌ها را با مد روز ترکیب کنید.

استایل رترو

در دهه‌ی شصت میلادی پالت رنگی رنگ‌های زرد و آجری رواج بیشتری داشت و آیتم‌هایی مانند جوراب‌های رنگارنگ و بلند، دامن‌های روی زانو، نیم‌تنه‌های یقه اسکی، بوت‌های سفید و عینک‌های کورت از جمله آیتم‌های کلاسیکی هستند که در دهه‌ی ۶۰ مد روز و ترند بوده‌اند. می‌توانید این آیتم‌ها را با آیتم‌های مد روز ترکیب کنید و یک استایل رتروی جذاب برای خودتان بسازید.

استایل رترو دهه شصت

یک مثال دیگر برای استایل رترو ترکیب آیتم‌ها قرن هجدهمی با المان‌های جدید است. به عنوان مثال در قرن هجدهم آستین‌های پف‌دار بسیار رایج بوده است در حال حاضر پیراهن‌های بسیار شیک و مد روزی را در چرخه‌ی مد می‌بینید که با الهام از المان‌های قرن هجدهمی بازآفرینی و بازسازی شده‌اند.

استایل رترو با المان های قرن 18

استایل مدرن ویکتورین و حتی گوتیک را هم می‌توان زیرمجموعه‌ای از استایل رترو دانست، چرا که در این استایل‌ها آیتم‌ها و المان‌هایی مربوط به عصر ویکتوریا و گوتیک مجددا در استایل بازآفرینی می‌شود.

ایل رترو با المان های قرن 18

در اینجا به خوبی می‌توان تفاوت بین استایل وینیج و رترو را متوجه شد چرا که در استایل وینیج المان‌ها از دوره‌ی زمانی ۱۹۲۰ تا ۲۰۰۰ مورد استفاده قرار می‌گیرند اما در استایل رترو دستمان باز است تا  استایل و پوشاک هر دوره‌ی زمانی را که خواستیم بازسازی کنیم و با المان‌های جدید و مد امروزی ترکیبشان کنیم.

استایل رترو

برای خانم‌ها دامن‌های کوتاه و بلند پلیسه، دامن‌ کلوش، دامن چین‌‌دار، شلوارهای پاچه گشاد، گردنبندهای مروارید، مدل‌های قدیمی مو، عینک‌دودی‌های قدیمی و مینی اسکارف همگی آیتم‌هایی هستند از دوره‌های مختلف زمانی آمده‌اند؛ می‌توانید در استایل خود اضافه کنید و یک استایل جذاب رترو داشته باشید.

استایل رترو

برای آقایان بند شلوار، کلاه‌های لبه‌دار، شلوارهای دم پا گشاد، مدل موهایی مانند پمپادور که یادآور استایل دهه های گذشته هستند، کت‌های اورسایز، ترنچ‌کت‌های کلاسیک و… جزو آیتم‌های استایل رترو محسوب می‌شوند که می‌توانید این آیتم‌ها را با المان‌های جدید و مد روز تلفیق کرده و یک استایل رتروی مدرن داشته باشید.

استایل رترو آقایان

در استایل خانم‌های ایرانی مینی‌اسکارف یکی از المان‌هایی است که از دهه‌ی شصت و هفتاد شمسی دوباره به مد روز بازگشته است و یکی از آیتم‌های سبک رترو در استایل خانم‌ها محسوب می‌شود. به خصوص اگر این مینی‌اسکارف‌های نوستالژیک و جذاب را با عینک‌های سایز بزرگ و بلیزر یا کت‌های اورسایز ست کنید یک استایل رترو یادآور مد دهه‌ی شصت در ایران خواهید داشت.

استایل رترو - مینی اسکارف

و در آخر

همچون بسیاری از استایل‌های دیگر عنصر خلاقیت حرف اول را در استایل رترو می‌زند؛ این‌که به سراغ کدام دوره‌ی تاریخی بروید، چه آیتم‌ها و المان‌هایی را انتخاب کنید و چگونه آن‌ها را با مد روز ترکیب کنید. همان‌طور که در مطلب به آن اشاره کردیم بسیاری از آیتم‌های ترند در دنیای مد همچون مینی اسکارف‌ها، شلوار مام استایل یا لباس های نئونی با استایل رترو بازآفرینی و به چرخه‌ی مد روز آورده شده‌اند.

اگر به این استایل علاقه‌مندید شما هم می‌توانید با گشتی در دل تاریخ و بررسی پوشاک و مد گذشتگان المان‌هایی را مطابق با سلیقه‌تان پیدا کنید و آن‌ها را با مد روز ترکیب کرده و استایلی جذاب و خاص داشته باشید. به عنوان مثال حتی ژاکت‌های پشمی مادربزرگ‌ها که آن را ژیله می‌نامیم امسال جزو ترندهای لباس زمستانی در کالکشن‌های مشهور بودند یا پیراهن‌های گل‌دار قدیمی مادرها و مادربزرگ‌ها می‌تواند منبع الهام شما برای دوخت پیراهن‌های رتروی مدرن باشد؛ شما هم می‌توانید با الهام از آیتم‌های قدیمی یا ترکیب آن‌ها با ترند روز یک استایل رتروی مدرن و جذاب برای خودتان بسازید.

منابع: wise-geek, thepetitebijou

دیدگاه خودتان را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز با * علامت گذاری شده اند.