فروشگاه اینترنتی خرید لباس و پوشاک دیجی‌استایل

gallery
موومنت ساعت ها

موومنت ساعت چیست؟ عملکرد، انواع و تفاوت آن‌ها

شاید کمتر کسی باشد که علاقه‌ای به ساعت نداشته باشد. ساعت‌ها جز پرطرفدارترین اکسسوری‌ها هم در بین خانم‌ها و هم در بین آقایان هستند و اگر بخواهیم واقع بینانه به موضوع نگاه کنیم، بدون شک پوشیدن یک ساعت، جلوه‌ی شیک و بی‌نظیری به استایل شما می‌بخشد. اگر از طرفداران پروپاقرص ساعت‌ها هستید، در ادامه‌ی این مقاله با مجله‌ی دیجی‌استایل همراه باشید تا با انواع موومنت ساعت‌ها و تفاوت بین آن‌ها بیشتر آشنا شوید.

تاریخچه‌ای مختصر از ساعت مچی

ساعت جیبی

در ۹ ژوئیه‌ی سال ۱۹۱۶، روزنامه‌ی نیویورک تایمز از یک ترند مد جدید خبر داد. اروپایی‌ها شروع به پوشیدن دستبندهایی کرده بودند که ساعت داشت و این موضوع نیاز به زمان بیشتری برای توسعه در بین مردم داشت. در آن زمان ساعت مچی بین آمریکایی‌ها یک جوک محسوب می‌شد و آن‌ها به این ترند جدید را «مد احمقانه» می‌نامیدند.

از آن جایی که تلفن‌ها و سیگنال نقش مهمی در جنگ‌های مدرن داشتند، دو سال بعد از جنگ جهانی اول، سربازان ملزم به پوشیدن ساعت مچی بودند. با این کار ارتش توانست مانورهای خود را با دقت بیشتری انجام دهد و سربازان خود را راحت‌تر هماهنگ کند و این اتفاقات با ساعت‌های جیبی ممکن نبود. در آن زمان سربازان ساعت‌هایشان را با شیشه‌های نشکن و رادیوم برای روشن کردن صفحه‌ی نمایش در شب مجهز می‌کردند. همه‌ی این مزایا به تدریج باعث شد تا ساعت مچی در بین مردم عادی نیز محبوب شود.

موومنت ساعت‌ها

موومنت ساعت

موومنت (movement) ساعت (که با عنوان کالیبر هم شناخته می‌شود) در واقع همان موتور ساعت است که مانند یک نیروگاه برای عملکرد و کارکرد ساعت عمل می‌کند. این مکانیزم داخلی عقربه‌ها را به حرکت در می‌آورد و باعث انتقال نیرو به ویژگی‌های دیگر ساعت مانند کرنوگراف، تقویم، نمایش روزهای هفته و… می‌شود. موومنت درواقع مغز ساعت است و وجود آن برای کار کردن ساعت ضروری است.

تعداد بسیار زیادی از موومنت‌های مختلف توسط تولیدکنندگان ایجاد شده که از نوآوری‌های مختص به خود استفاده می‌کنند، اما همه‌ی این موومنت‌ها در دو دسته‌ی کوارتز یا مکانیکی قرار می‌گیرند. یک راه آسان برای تشخیص این مورد، نگاه کردن به عقربه‌ی دوم ساعت است. در ساعت‌های کوارتز این عقربه دارای ریتم تیک-تیک است که یک بار در ثانیه حرکت می‌کند در حالی که ساعت‌های مکانیکی حرکت‌های نرم‌تر و سریع‌تر دارند.

موومنت ساعت‌های کوارتز

حرکات ساعت‌های کوارتز بسیار دقیق هستند و به جز تعویض باتری، نیاز به تعمیر و نگهداری بسیار کمی دارند. این ساعت‌ها معمولا قیمت کمتری دارند زیرا توسط باتری کار می‌کنند و قطعات متحرک کمتری دارند. ساعت‌های کوارتز برای بیشتر علاقه‌مندان به ساعت یک انتخاب مطلوب نیستند زیرا فاقد مهارت‌های فنی و مهندسی ساعت‌های مکانیکی هستند. ساعت‌های برند Patek Philippe یکی از مثال‌های ساعت‌های کوارتز هستند.

موومنت کوارتز چگونه کار می‌کند؟

موومنت کوارتز از باتری به عنوان منبع اصلی انرژی استفاده می‌کند و معمولا همان حرکتی است که در ساعت‌های ساده و استاندارد خود می‌بینید. برای ایجاد نیرو در حرکات ساعت کوارتز، یک باتری جریان الکتریکی را به یک کریستال کوچک کوارتز می‌فرستد. ارتعاشاتی که توسط کریستال تولید می‌شود باعث تولید نیرو و حرکت عقربه‌های ساعت می‌شود.

موومنت ساعت‌های مکانیکی

موومنت‌های مکانیکی به دلیل مهارت و کیفیت بالایی که دارند، اغلب برای ساخت ساعت‌های لوکس انتخاب می‌شوند. این موومنت به طرز ماهرانه‌ای توسط ساعت‌سازان متخصص ساخته شده که شامل مجموعه‌ی پیچیده‌ای از اجزای ریز است که باهم کار می‌کنند تا باعث ایجاد نیرو برای عملکرد ساعت شوند. اگرچه طراحی کلی ساعت‌های مکانیکی در طی قرن‌ها تغییر زیادی نکرده است، اما فناوری‌های پیشرفته باعث مهندسی و جزئیات دقیق‌تر این ساعت‌ها شده‌اند.

موومنت مکانیکی چگونه کار می‌کند؟

برخلاف موومنت کوارتز، موومنت مکانیکی از انرژی یک فنر برای تامین انرژی ساعت استفاده می‌کند. این فنر انرژی را در خود ذخیره کرده و آن را از طریق یک سری چرخ دنده و فنر منتقل می‌کند که باعث ایجاد نیرو و حرکت عقربه‌های ساعت می‌شود.

تفاوت‌های بین موومنت‌های مکانیکی

ساعت مکانیکی

در ساعت‌های لوکس امروزی، دو نوع موومنت مکانیکی وجود دارد: دستی و اتوماتیک. هردوی آن‌ها، ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود را دارند و اینکه کدام را انتخاب کنید تا حدود زیادی به سلیقه‌ی شخصی خودتان بستگی دارد.

موومنت دستی

موومنت دستی، قدیمی‌ترین و سنتی‌ترین موومنت شناخته می‌شود. ساعت‌های دستی معمولا به دلیل نمایش زیبای موومنت ساعت که از بدنه‌ی پشت ساعت قابل دیدن است، طرفداران زیادی دارند. زمانی که شما یک ساعت با موومنت دستی می‌پوشید، باید تاج آن را چند بار بچرخانید تا فنر اصلی چرخیده شود و انرژی مورد نیاز ساعت تولید شود. این انرژی معمولا بین ۲۴ ساعت تا ۵ روز ذخیره می‌ماند. برخی ساعت‌ها به طور روزانه نیاز دارند تا تاجشان چرخیده شود و برای برخی ساعت‌های دیگر هر چند روز یک بار باید این کار را انجام دهید.

موومنت اتوماتیک

مدل دوم ساعت‌های مکانیکی، موومنت اتوماتیک است. این ساعت‌ها نیاز به چرخاندن مداوم ندارند و حرکات آن با حرکات طبیعی مچ فرد تقویت می‌شود. کلکسیونرهای ساعت معمولا تمایل دارند تا ساعت‌های اتوماتیک را جمع‌آوری کنند زیرا با دیدن این ساعت‌ها می‌توانید متوجه پیچیدگی، مهارت‌های حرفه‌ای، مهندسی حرفه‌ای و هنر به خصوص آن شوید. کسانی که به دنبال ساعت با قیمت کمتر هستند، معمولا ساعت‌های کوارتز را انتخاب می‌کنند.

کدام موومنت برای شما بهتر است؟

بهترین ساعت

زمانی که نوبت به انتخاب ساعت می‌شود، علاوه بر سلیقه‌ی شخصی، باید همیشه چند فاکتور کلیدی را در نظر بگیرید. همچنین باید توجه داشته باشید که موومنت‌های مختلف ساعت، دارای روش‌های نگهداری‌های متفاوتی هستند. ساعت‌های مکانیکی معمولا نیاز به توجه و نگهداری بیشتری از جانب شما دارند.

اگر به پیچیدگی، مهارت و نوآوری جالب در یک ساعت علاقه دارید، احتمالا باید یک ساعت اتوماتیک را انتخاب کنید و اگر به دنبال ساعتی هستید که نگهداری از آن راحت باشد و قیمت بسیار بالایی هم نداشته باشد، ساعت‌های کوارتز مناسب شما خواهند بود.

لوکس‌ترین برندهای ساعت در دنیا

اگر به ساعت علاقه دارید، باید بدانید که پوشیدن یک ساعت خوب در سبک استایل و ظاهر شما تاثیر بسیار زیادی می‌گذارد. شاید شما بتوانید ساعت‌های مقرون به صرفه‌ی زیادی را پیدا کنید؛ اما این ساعت‌ها ویژگی‌های خاصی که ساعت‌های شیک دارند را نمی‌توانند به شما ارائه دهند. ساعت‌های لوکس علاوه بر جذابیت منحصر به فرد، بهترین طراحی، بهترین کیفیت ساعت و بهترین عملکرد را به شما ارائه می‌دهند.

۱. پتک فیلیپه (Patek Philippe)

پتک فیلیپه

پتک فیلیپه یک برند سوئیسی است که از سال ۱۸۵۱ شروع به کار کرده است. این برند مورد انتخاب افرادی مانند پابلو پیکاسو، ملکه ویکتوریا، آلبرت انیشتن، برد پیت و پاول مک‌کارتنی شناخته می‌شود. ویژگی ساعت‌های این برند کلاسیک بودن، سادگی، سنتی و مکانیک کاربردی آن است. همچنین این ساعت‌ها دارای پیچیدگی‌های جالبی مانند نمودار ستاره‌ها، فازهای ماه، تقویم‌های دائمی و… دارد که آن را جذاب می‌کند.

۲. آدمارس پیگوی (Audemars Piguet)

آدو مارس پیگوی

این برند در سال ۱۸۸۱ ساخته شد و اکنون بیش از ۱۵۰ سال است که به دلیل تولید بهترین ساعت‌های نوآورانه شناخته می‌شود. اگر به دنبال ساعتی هستید که امتحان خود را پس داده باشد، برند AP یک انتخاب عالی خواهد بود. حتی برندهایی مانند Tiffany & Co و Bulgari، از موومنت‌های این برند استفاده می‌کنند. برای استفاده‌ی روزانه از این ساعت باید بسیار مواظب باشید تا تاج آن آسیب نبیند. تام کروز، سرنا ویلیامز، جی-زی و کایلی جنر از طرفداران این برند هستند.

۳. وچرن کانستنتین (Vacheron Constantin)

وچرن کانستنتین

این برند یکی از قدیمی‌ترین برندها در تولید ساعت‌های لوکس است. این شرکت در سال ۱۷۵۵ توسط ژان مارک وچرن ساخته شد. جزئیات دقیق، طرح‌های پیچیده و صنعت‌گری خاص آن از ویژگی‌های ساعت‌های این برند هستند. در حال حاضر این برند متعلق به گروه Richmont است که یک شرکت هلدینگ کالاهای لوکس در سوئیس می‌باشد.

۴. رولکس (Rolex)

رولکس

احتمالا همه‌ی شما برند رولکس را می‌شناسید. رولکس یکی از محبوب‌ترین و معروف‌ترین برندهای لوکس ساعت در جهان است. این برند در لندن تاسیس شد اما مقر خود را به ژنو سوئیس تغییر داده است. برای بسیاری از مردم پوشیدن یک ساعت رولکس مانند یک نماد موفقیت است. اگرچه ساعت‌های این برند قیمت بسیار زیادی دارند، اما کیفیت، طراحی‌های پیشرفته و مکانیک بی‌نظیر ساعت‌ها ارزش این قیمت‌ها را دارند.

۵. بلانک پین (Blancpain)

بلانک پین

اگر دوست دارید منحصربه‌فرد باشید، ساعت‌های این برند مخصوص شما هستند. این کمپانی زیر مجموعه‌ی گروه سواچ بوده و در روز تنها حدود ۳۰ عدد ساعت تولید می‌کند. بلانک پین طیف گسترده‌ای از ساعت‌ها را از طرح‌های ساده و مینیمال گرفته تا سبک‌های پیچیده‌تر تولید می‌کند.

۶. ژژیر لکولچر (Jaeger-LeCoultre)

ژژیر لکولچر

این برند سوئیسی به دلیل صدها اختراع و بیش از هزار موومنت ساعت معروف است. برند ژژیر به دلیل مشارکت خود در صنعت ساعت‌سازی مانند اختراع ساعت بدون کلید در ۱۸۴۵ مورد قدردانی قرار گرفته است اما علاوه بر کیفیت ساخت آن، ساعت‌هایی با طراحی‌های زیبا و جواهرات دارد که جذابیت این برند را حفظ می‌کنند.

۷. لانگه اند زونه (Lange & Söhne)

لانگه اند زونه

این برند یکی از باکیفیت‌ترین و بانفوذترین برندهای ساعت آلمانی است. این کمپانی در سال ۱۸۴۵ تاسیس شد و در آن زمان ساعت‌های جیبی که می‌ساخت مورد انتخاب افراد سلطنتی اروپا بودند. امروزه هلدینگ Richmont مالک شرکت Lange است و ساعت مچی‌های آن در سراسر جهان به فروش می‌رسد. ولادمیر پوتین و کارملو آنتونی از طرفداران این برند هستند.

۸. چوپارد (Chopard)

چوپارد

این برند نه تنها در زمینه‌ی ساخت ساعت، بلکه در ساخت جواهرات نیز معروف است. این برند در ابتدا به دلیل ساخت ساعت‌های زنانه و ساعت‌های جیبی شناخته شده بود. در طول دهه‌ی ۸۰ این برند شروع به ساخت ساعت‌های اسپرت مردانه و جواهرات با الماس برای زنان کردند. ساعت‌های این برند به دلیل داشتن طراحی‌های خاص، کلاسیک و پیچیده معروف هستند.

۹. شافهاوزن (IWC Schaffhausen)

شافهاوزن

برند شافهاوزن یک برند رده بالا و درجه یک آلمانی است. اگر به دنبال ساعتی باکیفیت هستید که مهندسی دقیق، دوام بالا و طراحی‌های کلاسیک و ظریف داشته باشد، احتمالا ساعت‌های این برند همان چیزی است که به دنبالش هستید.

۱۰. پنرای (Panerai)

پنرای

برای افرادی که دوست دارند سبک خاص و منحصربه‌فردی داشته باشند، این برند یک انتخاب مناسب خواهد بود. این برند در سال ۱۸۶۰ در فلورانس ایتالیا تاسیس شد. برند پنرای زمانی که شروع به تولید ساعت برای نیرو دریایی سلطنتی ایتالیا کرد، به شهرت رسید و بعدها به دلیل تولید ساعت‌های غواصی نظامی معروف شد. راسل کرو، تام کروز، جیسون استاتهام و هایدی کلوم از علاقه‌مندان به این برند ساعت هستند.

حرف آخر

ساعت‌ها فقط برای دانستن زمان استفاده نمی‌شوند. ساعت‌ها بازتاب کننده‌ی سلیقه و فردیت یک شخص هستند. همچنین انتخاب دقیق و درست یک ساعت تاثیر بسیار زیادی در سبک شخصی و استایل شما می‌گذارد. اگر می‌خواهید استایل جذاب‌تر و کامل‌تری داشته باشد حتما از یک ساعت در استایل خود استفاده کنید.

منابع: Jurawatches, Theatlantic, Improb, Wixonjewelers

دیدگاه خودتان را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز با * علامت گذاری شده اند.